Sandwichbar ZUS

Passage Pieter van Aelst 3, 9300 Aalst

What's special?

  • Je kan altijd het rauwkostslaatje en/of soep vragen bij je bestelling. Zo heb je altijd wat extra groenten.
  • Zowel bij de bokes als de croques is er de mogelijkheid om volkoren brood te nemen.

Zus broodjes

Vraag een meergranen stokbrood. Neem de optie extra sla, tomaat, wortel en ei. Het meergranen brood bevat ook havermout, lijnzaad en zonnebloempitten wat voor extra vezels, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en vezels zal zorgen. Vraag met minimale hoeveelheid mayonaise, cocktail, martinosaus of dressing

Cowboy

Rosbief is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Haiwaï

Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. De ananas brengt wat extra fruit en vezels aan.

Sweet chicken

Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. De perzik brengt wat extra fruit en vezels aan.

Pollo

Kip is een magere eiwitbron en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen. Ook ideaal na een (zware) sportieve inspanning voor spierherstel. De vetten in avocado, waarvan de guacamole gemaakt is, zullen een aandeel vetten aanbrengen, maar dit zijn onverzadigde, dus gezonde, vetten.

Ter variatie: chicken pesto

Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. De pesto bevat veel vetten, maar door de pijnboompitten en olie vooral onverzadigde, dus goede vetten. De parmezaanse kaas brengt naast extra eiwitten ook verzadigde vetten aan, maar de hoeveelheid is miniem. Zongedroogde tomaten bevatten iets meer suikers dan verse tomaat, maar ook hier is de hoeveelheid miniem.

Caprese

Mozzarella is een relatief lichte kaas en kan wel eens gegeten worden ter variatie. Vraag met minimale hoeveelheid olijfolie.

Loch ness

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten. De kruidenkaas zal nog wat extra eiwitten aanbrengen. Let wel, ook een aandeel (verzadigde) vetten, maar deze is nog goed van samenstelling.

Gezond

Vraag met minimale hoeveelheid dressing. Een eitje is een goede eiwitbron. De vetten in een eitje hebben een goede vetzuursamenstelling en wordt dus zeker af en toe aangeraden.

Hummus

Hummus bevat een hoeveelheid onverzadigde, goede vetten doordat dit gemaakt wordt door toevoeging van olie. De basis hiervan zijn kikkererwten, wat een goede bron is van plantaardige eiwitten (en koolhydraten). Het hoog aandeel vezels zal er voor zorgen dat dit een lang verzadigd gevoel geeft. Verder is dit ook een bron van volgende vitaminen: ijzer-, zink-, folaat-, fosfor- en B-vitaminen. Zongedroogde tomaten bevatten iets meer suikers dan verse tomaat, maar ook hier is de hoeveelheid miniem.

Belegde broodjes + Supplementen

Vraag een meergranen stokbrood. Neem de optie extra sla, tomaat, wortel en ei. Het meergranen brood bevat ook havermout, lijnzaad en zonnebloempitten wat voor extra vezels, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en vezels zal zorgen. Vraag met wat minimale hoeveelheid mayonaise, dressing,...Vraag gerust supplement - Verse ui - Gedroogde ui - Zilverui - Augurk - Perzik - Ananas - Appel - Ansjovis

Ham

Ham is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Rosbief

Rosbief is een magere eiwitbron en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen. Ook ideaal na een (zware) sportieve inspanning voor spierherstel.

Kruidenkaas

Het aandeel vetten in de kruidenkaas is vooral verzadigd vet, maar de kruidenkaas is een halfvette dus nog ok van samenstelling. Let op, smeerbare kazen bevatten smeltzouten en bevatten dus relatief veel zout.

Gegrilde kip

Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Kalkoenfilet

Kalkoenfilet is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Gerookte zalm

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten. Vraag met minimale hoeveelheid tartaarsaus.

Goeiemorgen

Granola met griekse yoghurt

De granola is zelfgemaakt met voldoende havermout, maar ook noten en pompoenpitten die voor het aandeel eiwitten en gezonde vetten zullen zorgen. De granola is gezoet met wat honing, maar beperkt. De griekse yoghurt bevat geen toegevoegd suiker, maar wel een aandeel (verzadigde) vetten. Echter kan dit zeker wel gegeten worden omdat dit melkproduct ook vitaminen, mineralen en goede bacteriën zal aanbrengen.

Smoothies

De smoothies worden gemaakt met amandelmelk en beetje appelsap. Vraag gerust met weinig/geen appelsap en meer amandelmelk!

Berry bomb fruit

Bessen, banaan, hennep en baobab. De bessen brengen wat suikers aan, maar door toevoeging van hennep en amandelmelk zit in deze smoothie ook wat eiwit en gezonde vetten. Baobab is een vrucht met veel vitamine C, kalium, calcium en anti-oxidanten.

Purple rain

Pitaya, kokos, cashewnoten, banaan, blauwe spirulina. De combinatie van pitaya, banaan met noten en blauwe spirulina zorgt ervoor dat deze smoothie niet enkel uit (vruchten)suikers bestaat, maar ook een aandeel gezonde vetten en eiwitten. Spirulina is een goede bron van vitaminen, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren, allerlei mineralen en eiwitten.

Pitaya (roze)

Pitaya, kokos, cashewnoten, banaan. De combinatie van pitaya, banaan met noten zorgt ervoor dat deze smoothie niet enkel uit (vruchten)suikers bestaat, maar ook een aandeel gezonde vetten en eiwitten.

Ocean

Noten, fruit, bloemkool en spirulina. Niet enkel fruit. De noten zullen ervoor zorgen dat je ook eiwitten en gezonde vetten hebt. Spirulina is een goede bron van vitaminen, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren, allerlei mineralen en eiwitten.

Hulk

De combinatie van avocado (gezonde vetten), mango (wat vruchtensuikers) en broccoli (koolhydraten, maar ook wat eiwitten en vezels) zorgen ervoor dat deze smoothie best ok is. Het Tarwegras en de spirulina zijn een leuk extraatje daar Spirulina een goede bron is van vitaminen, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren, allerlei mineralen en eiwitten. Tarwegras een goede bron van vitamine E, K en fosfor.

Slaatjes

Vraag gerust eens zonder brood. Deze salades bevatten voldoende groenten, een eiwitbron en gezonde vetten (olie, pijnboompitten,...) om een lang, verzadigd gevoel te hebben.

Caesar salade

Kip is een magere eiwitbron, vraag met minimale hoeveelheid dressing. De parmezaanse kaas brengt naast extra eiwitten ook verzadigde vetten aan, maar de hoeveelheid die gebruikt wordt is miniem. Vraag gerust zonder de croutons. Croutons worden gemaakt door brood te bakken in olie. Doordat dit kleine broodstukjes zijn, nemen deze elke veel vet op.

Salade Caprese

Mozzarella is een relatief lichte kaas en kan wel eens gegeten worden ter variatie. Pijnboompitten bevatten vooral onverzadigde, dus goede vetten. Vraag gerust zonder bagnat en botertje.

Pasta pesto el tonno (april-september)

De pasta is volkoren spirelli. Tonijn is een goede eiwitbron, pesto wordt gemaakt van pijnboompitten en olijfolie, deze bevatten vooral onverzadigde, dus goede vetten.

Tabouleh met falafel

De tabouleh is hier niet met tarwe, maar met quinoa. Quinoa is eigenlijk een zaad. Dit wil zeggen dat het naast het aandeel koolhydraten ook een aandeel eiwitten (en gezonde vetten) aan zal brengen. Dit zal ervoor zorgen dat je lang genoeg verzadigd bent. Falafel en hummus worden gemaakt van kikkererwten. Dit zijn peulvruchten. Deze bevatten veel vezels, een aandeel koolhydraten, maar zeker ook eiwitten. Het is aangeraden deze ook eens op de menu te zetten.

Salade gerookte zalm

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten.

Rauwkostslaatje

Neem dit er gerust altijd bij. Extra groenten kunnen geen kwaad!

Bokes

Er is steeds de keuze tussen wit of volkoren brood. Kies dus gerust volkoren brood!

Hesp

Hesp is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Gerookte zalm

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten.

Croques

Er is steeds de keuze tussen wit of volkoren brood. Kies dus gerust volkoren brood!

Zalm en kruidenkaas

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten. De kruidenkaas zal nog wat extra eiwitten aanbrengen. Let wel, ook een aandeel (verzadigde) vetten, maar deze is nog goed van samenstelling.

Soep

Altijd een goed idee!

Dagsoep

Soep 1 liter

Sweeties

Fruitsalade

Altijd een goed idee! Fruit brengt nog wat extra vezels, vitaminen en mineralen aan.