Moochie frozen yogurt Leuven

Mathieu de Layensplein 8, 3000 Leuven

What’s special?

  • Assortiment yoghurtijs aanwezig met Stevia ipv suiker!
  • Moochie: “Voor de diabetici onder onze klanten is het belangrijk om weten dat de stevia in onze yoghurt enkel de toegevoegde suikers vervangt. De naturel frozen yogurt met stevia is daarmee dus geen suikervrij product, aangezien natuurlijke suikers zoals lactose nog steeds aanwezig zijn.”

Bij yoghurt denken we al snel 'gezond'. Helaas is niet alle yoghurtijs een even evenwichtige keuze.

Gelukkig wisten ze bij Moochie dat suiker toevoegen niet altijd nodig is om een lekkere, zoete smaak aan hun ijs te geven. Een variant met de zoetstof Stevia was geboren.

Openingsuren

Variërend per vestiging. Kijk op de website van de vestiging zelf.

What's Strak Plan?

° Frozen yogurt met stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof dat geen calorieën bevat en gebruikt wordt als vervanger voor suiker.  Let op er zijn nog steeds natuurlijke suikers onder de vorm van lactose aanwezig in de yoghurt. De stevia vervangt dus enkel de toegevoegde suikers om het product zoeter te maken.

Toppings

° Seizoensfruit

Wat extra fruit kan zeker geen kwaad. Eet de regenboog zeggen ze wel eens. Dit komt doordat verschillende soorten fruit, met dus ook verschillende kleuren, ook verschillende vitaminen en mineralen bevatten. Varieer dus voldoende!

° Notenmix

Noten zijn een bron van vetten, wel gaat het hierbij om de goede onverzadigde vetten. Bovendien bevatten noten ook eiwitten, vezels, oplosbare vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium,... Wat ervoor zal zorgen dat je voor een langere tijd verzadigd bent.

° Bio-muesli

Havermout wordt gemaakt van de hele graankorrel, wat wil zeggen dat alle nuttige voedingsstoffen aanwezig zijn: koolhydraten, vezels, plantaardige eiwitten, vitaminen zoals vit. B1,B2 en B3 en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor. Volkoren producten zorgen voor een verzadigd gevoel.

Rozijnen bevatten minder vitaminen en meer suikers dan vers fruit. Wel behouden ze hun hoog gehalte aan vezels.

Net zoals noten zijn zaden en pitten een bron van eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, vetoplosbare vitaminen en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium,... Wat ervoor zal zorgen dat je voor een langere tijd verzadigd bent.

De blauwe bes is een mooie vitamine aanvuller bij deze muesli.

° Studentenhaver

Noten zijn een bron van vetten, wel gaat het hierbij om de goede onverzadigde vetten. Bovendien bevatten noten ook eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen zoals ijzer, vitamine E,... Wat ervoor zal zorgen dat je voor een langere tijd verzadigd bent. Een handje ongezouten noten per dag is dus aan te raden.

Rozijnen bevatten minder vitaminen en meer suikers dan vers fruit. Wel behouden ze hun hoog gehalte aan vezels.