La Tapa Canaria

Baron Tibbautstraat 5w2, 9290 Berlare

What's special?

  • Strak Plan- tapasmenu

1. Stoofpotje kip, kikkererwten, groenten 2. Gamba’s a la plancha 3. Tortilla veggie 4. Gemengd slaatje 5. Lomo a la plancha 6. Canarische aardappeltjes

Eiwitbronnen: kip, gamba, ei, varkensgebraad, kikkererwten
Veel groenten
Koolhydraatbron: aardappelen

Openingsuren

Maandag: 17:30-21:00

Dinsdag: 11:30-14:30, 17:30-21:00

Woensdag: gesloten

Donderdag: gesloten

Vrijdag: 11:30–14:30, 17:30–21:30 Zaterdag: 17:30-22:00

Zondag: 11:00-21:00

What's Strak Plan?

Paella

Spaans éénpansgerecht op basis van rijst, groenten, schaaldieren, calamares (gekookt, niet gepaneerd) en kip.

Paella vegetarisch

Op basis van rijst, courgette, paprika’s, rode ui, erwten, pompoen, wortel en champignons. Hier ontbreekt er misschien een eiwitbron, maar eet je je andere maaltijden met wat eiwitten, dan is dit perfect ok.

Zarzuela

Spaans stoofpotje van witte vis, Mosselen, venusschelpen, scampi, calamares (gekookt, niet gepaneerd), aardappel en Groenten. Witte vis, mosselen, venusschelpen, scampi en calamares zijn allemaal magere eiwitbronnen en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen.

Traditionele tapas

Gegrilde sardienen

Sardienen zijn een halfvette vissoort, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook eens te eten.

Gambas a la plancha; gegrilde scampi

Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden.

Ter variatie: Pulpo Gallega Octopus op z’n Gallicisch

Gekookte octopus afgewerkt met olijfolie, paprikapoeder en zeezout. Octopus is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Beperk het aandeel olijfolie dat je opeet. Ter variatie omdat er extra olie en zeezout wordt toegevoegd. Beperk dus zeker het aandeel olijfolie en zout dat je opeet (maw: lepel ‘de saus’ niet uit’).

Lomo a la plancha; gegrilde varkenslapjes

Het varkensvlees dat gebruikt wordt, is varkensgebraad. Dit is een (half)mager stukje vlees en dus een goede eiwitbron.

Gemengd slaatje

Paprika, wortel, weinig olijven (natuur, niet in olie), maïs, tomaat, komkommer, gemengde slamix, preischeuten. Olijven zijn iets vetrijker, maar ook dit zijn de goede, onverzadigde vetten. De vinaigrette, op basis van mosterd, honing en olie, wordt apart geserveerd. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je gebruikt.

Aceitunas con Anchoa; Olijven met ansjovisvulling

Olijven bevatten een aandeel vetten, maar dit zijn de goede, onverzadigde vetten. Ansjovis is een halfvette vissoort, maar ook hier zijn de vetten de goede, onverzadigde vetten. Eet, maar met mate.

Seizoenstapas

Er is altijd een seizoenstortilla met groenten volgens het seizoen! Deze is altijd ok.

Tortilla campesina; boerenomelet (met aardappel en groenten) (Veggie)

Eieren hebben, net zoals vette vis, een goede vetzuursamenstelling. Cholesterol in eieren? Het zijn vooral de verzadigde vetten die slecht zijn voor de slechte cholesterol. Eet dus gerust eens een eitje.

Salades

Sardinas a la plancha; gegrilde sardienen

Sardienen zijn een halfvette vissoort, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook eens te eten. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden.

Lomo a la plancha; gegrilde varkenslapjes

Het varkensvlees dat gebruikt wordt, is varkenshaas. Dit is een mager stukje vlees en dus een goede eiwitbron.

Gambas a la plancha; gegrilde scampi (8st. ongepeld)

Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden. De gamba’s worden gegrild met pel, wat wil zeggen dat niet alle vetstof tot in het ‘vlees’ van de gamba zal gaan.

Papas arrugadas; canarische aardappeltjes (veggie)

Aardappelen passen perfect in een gezonde levensstijl. De saus, mojo, is op basis van arachideolie, paprika, look, ei en verse kruiden. Deze wordt apart geserveerd. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je gebruikt.