1. Stoofpotje kip, kikkererwten, groenten 2. Gamba’s a la plancha 3. Tortilla veggie 4. Gemengd slaatje 5. Lomo a la plancha 6. Canarische aardappeltjes
Eiwitbronnen: kip, gamba, ei, varkensgebraad, kikkererwten
Veel groenten
Koolhydraatbron: aardappelen
Maandag: 17:30-21:00
Dinsdag: 11:30-14:30, 17:30-21:00
Woensdag: gesloten
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 11:30–14:30, 17:30–21:30 Zaterdag: 17:30-22:00
Zondag: 11:00-21:00
Spaans éénpansgerecht op basis van rijst, groenten, schaaldieren, calamares (gekookt, niet gepaneerd) en kip.
Op basis van rijst, courgette, paprika’s, rode ui, erwten, pompoen, wortel en champignons. Hier ontbreekt er misschien een eiwitbron, maar eet je je andere maaltijden met wat eiwitten, dan is dit perfect ok.
Spaans stoofpotje van witte vis, Mosselen, venusschelpen, scampi, calamares (gekookt, niet gepaneerd), aardappel en Groenten. Witte vis, mosselen, venusschelpen, scampi en calamares zijn allemaal magere eiwitbronnen en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen.
Sardienen zijn een halfvette vissoort, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook eens te eten.
Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden.
Gekookte octopus afgewerkt met olijfolie, paprikapoeder en zeezout. Octopus is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Beperk het aandeel olijfolie dat je opeet. Ter variatie omdat er extra olie en zeezout wordt toegevoegd. Beperk dus zeker het aandeel olijfolie en zout dat je opeet (maw: lepel ‘de saus’ niet uit’).
Het varkensvlees dat gebruikt wordt, is varkensgebraad. Dit is een (half)mager stukje vlees en dus een goede eiwitbron.
Paprika, wortel, weinig olijven (natuur, niet in olie), maïs, tomaat, komkommer, gemengde slamix, preischeuten. Olijven zijn iets vetrijker, maar ook dit zijn de goede, onverzadigde vetten. De vinaigrette, op basis van mosterd, honing en olie, wordt apart geserveerd. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je gebruikt.
Olijven bevatten een aandeel vetten, maar dit zijn de goede, onverzadigde vetten. Ansjovis is een halfvette vissoort, maar ook hier zijn de vetten de goede, onverzadigde vetten. Eet, maar met mate.
Er is altijd een seizoenstortilla met groenten volgens het seizoen! Deze is altijd ok.
Eieren hebben, net zoals vette vis, een goede vetzuursamenstelling. Cholesterol in eieren? Het zijn vooral de verzadigde vetten die slecht zijn voor de slechte cholesterol. Eet dus gerust eens een eitje.
Sardienen zijn een halfvette vissoort, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook eens te eten. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden.
Het varkensvlees dat gebruikt wordt, is varkenshaas. Dit is een mager stukje vlees en dus een goede eiwitbron.
Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Doordat de scampi gegrild wordt, zal er geen overmatige vetstof gebruikt worden. De gamba’s worden gegrild met pel, wat wil zeggen dat niet alle vetstof tot in het ‘vlees’ van de gamba zal gaan.
Aardappelen passen perfect in een gezonde levensstijl. De saus, mojo, is op basis van arachideolie, paprika, look, ei en verse kruiden. Deze wordt apart geserveerd. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je gebruikt.