Kasteel van Breivelde

Parkstraat 1, Zottegem 9620

What’s special?

  • Je kan hier een volledig Strak Plan zomermenu verkrijgen!

Strak Plan zomermenu

  • Structuren van tomaat – buffel mozzarella ‘Arbequina’ olijfolie
  • Scampi natuur met tuinkruiden
  • Frozen fruit
  • Iberico varkenshaasje – rode wijnsaus - zomerse groentjes – krielaardappeltjes
  • Coupe aardbei Strak Plan
  • Koffie of thee

A la carte

Voorgerechten

Structuren van tomaat – buffel mozzarella

Mozzarella is een relatief lichte kaas en past dus zeker in een gezonde levensstijl.

Atlantische zalmfilet ‘Graved lax’

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten. Dit zal ook nog een aandeel vetoplosbare vitaminen aanbrengen.

Klassieke rundscarpaccio

Rundsvlees is mager vlees. De grana padano bevat een aandeel vetten die vooral verzadigd zijn, maar doordat de portie hiervan zeer miniem is, kan dit wel. Deze carpaccio is dus een perfecte starter.

Tomaat – grijze garnaal ‘New Style’

Garnalen zijn een magere eiwitbron en passen dus perfect in een gezonde levensstijl. Verder bevatten deze veel zink, een mineraal dat zorgt voor de  gezondheid van je immuunsysteem, groei en ontwikkeling.

Hoofdgerechten

Vraag de hoofdgerechten met een grote salade als side dish ipv frietjes.

Gegrilde zalmfilet

Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten. Dit zal ook nog een aandeel vetoplosbare vitaminen aanbrengen. Je krijgt deze met wat krielaardappeltjes.

Tomaat – grijze garnaal ‘New Style’

Vraag met een grote salade als side dish ipv frietjes.

Garnalen zijn een magere eiwitbron en passen dus perfect in een gezonde levensstijl. Verder bevatten deze veel zink, een mineraal dat zorgt voor de  gezondheid van je immuunsysteem, groei en ontwikkeling.

Mosselen natuur, witte wijn

Mosselen zijn een magere eiwitbron en bevatten een groot aandeel Jodium. Dit is belangrijk voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Cholesterol in mosselen? Het zijn vooral de verzadigde vetten die slecht zijn voor de slechte cholesterol.

Huisbereide steak tartaar

Rundsvlees voor tartaar is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Ook de toevoegingen zijn goedgekeurd!

Iberico varkenshaasje – rode wijnsaus

Varkenshaasje is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.

Strak Plan versie: je krijgt een portie krielaardappeltjes ipv het aardappelgebakje

Ierse filet pur

Dit stuk vlees is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Sauzen: vraag dit er gerust bij, maar eet met mate. Alle sauzen bevatten een aandeel room wat vooral verzadigde vetten aanbrengt.

Salades en pasta

Ter variatie - groentelasagne van de chef

Deze lasagne bevat een klein aandeel saus waarin zowel room als parmezaan zitten verwerkt. Dit zijn vooral verzadigde vetten en dienen dus beperkt gegeten te worden. Je krijgt bij deze lasagne natuurlijk een mooi aandeel groenten binnen. Kies dus gerust eens ter variatie.

Salade scampi

Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Schaal- en schelpdieren bevatten ook onder andere veel vit B12, een vitamine die belangrijk is bij onder andere de opname van ijzer. B12 is ook nog belangrijk voor het transporteren van zuurstof in het bloed en voor de DNA-synthese.

Feta is een iets vettere kaassoort, vraag gerust met een beperkte portie.

Dessert - roomijs

Ter variatie - coupe aardbei (Strak Plan versie)

Geniet gerust van een ijsje! De Strak Plan coupe aardbei bevat minder roomijs, geen slagroom maar meer aardbeien + extra frambozen en bessen!