Je kan hier met een gerust hart terecht met een lactose- of gluten-intolerantie. De kok zelf is onder andere diëtiste van opleiding en kan je in de zaak zelf dus nog steeds verder helpen!
Broodassortiment met confituur, chocopasta, verse smeerkaas tas koffie, thee of warme (choco)melk
Extra’s (enkel in combinatie met ontbijt):
Vraag met koffie, thee of melk als drank, smeerkaas ipv confituur of chocopasta en vul aan met deze extra’s: Eitje (gekookt), roerei of spiegelei, gekookte hesp, verse bio-geitenkaas, biologische yoghurt, fruitsalade en/of omelet natuur
De hoevekaas is een vettere kaassoort en valt dus te beperken.
Vraag het ontbijt met koffie, thee of melk als drank, gekookt eitje, gekookte hesp, verse smeerkaas, portie biologische yoghurt, granola en vers fruitslaatje.
De granola bevat naar verhouding met de havervlokken iets te veel suikers. Afkomstig van rozijnen, maar ook van appelsap en agavesiroop Echter, dit wordt puur als topping gegeven dus de hoeveelheid past zeker nog in een gezonde levensstijl.Ansjovis is een vette vissoort, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook eens te eten.
De ham is een magere vleessoort en past dus perfect in een gezonde levensstijl.
Altijd een goed idee!
Gekookte hesp is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levenssstijl.
Deze huisgemaakte kip-curry bevat veel kip en weinig saus. De saus is lactosevrije mayonaise. Mayonaise is gemaakt van olie, wat dus op zich een goede vetzuursamenstelling heeft. Omdat de gebruikte portie mayonaise miniem is, valt dit gerecht nog onder het label.
De Tzay zelf is iets vetrijker, maar het zijn vooral de onverzadigde, dus goede, vetten. De curry wordt gemaakt op basis van magere, platte kaas. Dit kan dus zeker eens ter variatie
Hummus bevat een hoeveelheid onverzadigde, goede vetten doordat dit gemaakt wordt door toevoeging van olie. De basis hiervan zijn kikkererwten, wat een goede bron is van plantaardige eiwitten en koolhydraten. Het hoog aandeel vezels zal er voor zorgen dat dit een lang verzadigd gevoel geeft. Verder is dit ook een bron van volgende vitaminen: ijzer-, zink-, folaat-, fosfor- en B-vitaminen.
Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levenssstijl. Zongedroogde tomaten bevatten iets meer suikers dan verse tomaat, maar hier is de hoeveelheid miniem
De gebruikte geitenkaas valt onder de klasse magere kazen. Let wel, dit bevat nog steeds een aandeel vetten, vooral verzadigde vetten. Zongedroogde tomaten bevatten iets meer suikers dan verse tomaat, maar hier is de hoeveelheid miniem.
De gebruikte geitenkaas valt onder de klasse magere kazen. Let wel, dit bevat nog steeds een aandeel vetten, vooral verzadigde vetten.
Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten.
De boerenham is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levenssstijl.
De boerenham is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levenssstijl. Zongedroogde tomaten bevatten iets meer suikers dan verse tomaat, maar hier is de hoeveelheid miniem.
Buffelmozzarella met huisgemaakte pesto, verse basilicum en tomaat. Buffelmozzarella valt onder de klasse van magere kaas (<20g vet/100g). De tapenade is gemaakt op basis olijven en olijfolie, dit zijn vooral onverzadigde, goede, vetten, maar met mate te gebruiken.
Zalm is een vette vissoort, maar de vetten in vis zijn onverzadigde vetten. Dit zijn de goede vetten en brengen ook vetoplosbare vitaminen aan. De gebruikte geitenkaas valt onder de klasse magere kaas.
Champignons zijn een goede bron van kalium, foliumzuur en fosfor.
Buffelmozzarella valt onder de klasse van magere kaas (<20g vet/100g). De pesto is gemaakt op basis oa pijnboompitten en olijfolie. Dit zijn vooral onverzadigde, goede vetten, maar met mate te gebruiken.
Saus op basis van culinaire room 20%, aangevuld met chinese kool en prei. De room is dus geen volvette room, echter met mate nog te gebruiken.
Er zijn steeds suggesties aanwezig. Vraag gerust na of deze ‘Strak Plan’ klaargemaakt zijn!
Deze burger wordt gemaakt op basis van haver, wortel, noten en courgette. Let wel doordat hier al haver aan toegevoegd is, kun je deze burger bijvoorbeeld vragen met extra portie groenten ipv brood. Keuze van groenten kan zowel rauwkost als gewokte groenten zijn!
Deze burger is op basis van rode linzen, wortel, koriander en peterselie. Vraag ook hier gerust met groenten!
De gebruikte geitenkaas valt onder de klasse magere kazen. Let wel, dit bevat nog steeds een aandeel vetten, vooral verzadigde vetten.
Tagliata (rundsvlees) is een magere eiwitbron en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen. Ook ideaal na een (zware) sportieve inspanning voor spierherstel.
Kip is een magere eiwitbron en dus ideaal om zo je portie eiwitten binnen te krijgen. Ook ideaal na een (zware) sportieve inspanning voor spierherstel.
Bio 'geta' is een feta kaas op basis van geitenmelk. De structuur van de kaas is brokkelijk met een zoute smaak. Deze kaas valt nog net onder de klasse van magere kazen.
Zalm is een vetrijker voedingsmiddel, maar door de goede vetzuursamenstelling, vooral onverzadigde vetten, is het aangeraden dit ook te eten.
Buffelmozzarella valt onder de klasse van magere kaas (<20g vet/100g).
Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.
De tzay heeft een goede vetzuursamenstelling. Let wel, toevoeging van wat suiker. Echter, de portie is beperkt en krijgt dus nog het Strak Plan- label.
Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levenssstijl. De curry- of bieslooksaus is op basis van culinaire room 20%, geen volvette room. Vraag met beperkte hoeveelheid saus.
De tzay heeft een goede vetzuursamenstelling. Let wel, toevoeging van wat suiker. Echter, de portie is beperkt en krijgt dus nog het Strak Plan- label. De pasta is volkoren én er zijn extra groenten.