✔︎ Veel gerechten zijn ook verkrijgbaar in een vegi/vegan variant.
✔︎ Er worden volkoren producten gebruikt (oa de wraps).
✔︎ Er wordt gebruik gemaakt van kippegehakt ipv gemengd gehakt
Nachos bevatten een portie koolhydraten (aardappel), maar vooral ook vetten, echter wel onverzadigde, goede, vetten. Met mate kan dit wel eens gegeten worden.
De guacamole is gemaakt met avocado en verse kruiden. Zonder toevoeging van artisanale smaakstoffen of verdikkingsmiddelen.
De zoete aardappeldip is gemaakt van zoete aardappel en verse kruiden. Zonder toevoeging van artisanale smaakstoffen of verdikkingsmiddelen.
De gegratineerde versie: Gegratineerd. Extra kaas zorgt voor een extra aandeel, vooral verzadigde, vetten. De vegan kaas is op basis water en kokosolie, zetmelen en zout en zijn dus niet zozeer een betere keuze. Kokosolie bestaat voor het grootste deel uit verzadigde, dus minder goede, vetten.
Deze worden gebakken in weinig vetstof ipv gefrituurd. Het deeg is met witte bloem en geen volkoren meel, maar kan zeker eens ter variatie.
De vulling is vegan, nl een combinatie van groenten, kruiden en zijden tofu. Tofu is een eiwitrijk sojaproduct, laag in vetten en koolhydraten en is dus een goede keuze om als eiwitbron te gebruiken.
Het vegan gehakt is van De Vegetarische slager en heeft een goede samenstelling. Weinig vetten, geen toegevoegde koolhydraten en voldoende eiwitten die voor een voldoende verzadigd gevoel gaan zorgen.
Linzen zijn peulvruchten. Deze bevatten veel vezels, een aandeel koolhydraten, maar zeker ook eiwitten. Het is aangeraden deze ook eens op de menu te zetten. Rozijnen zijn gedroogd fruit en bevatten meer suikers dan vers fruit, met mate te gebruiken.
Exotische kip: mangochutney gemaakt van mango, zoete paprika en madras curry. Geen toevoeging van suiker. Vegan kip van Vegetarische Slager heeft een goede samenstelling voor een vleesvervanger.
Klassiek: op basis van kippegehakt, tomaat, ajuin, wortel, paprika, kruiden, bouillon, en tomatenpuree. Geen verdikkingsmiddelen of andere smaakmaker
Vegan: met vegan gehakt van De Vegetarische Slager; goed van samenstelling
Vegan: cashew noten, amandelmelk, edelgistvlokken, erwten, vegan gehakt (goede samenstelling) en ajuin.
Op basis van kippegehakt, tomaat, ajuin, wortel, paprika, kruiden, bouillon, en tomatenpuree. Geen verdikkingsmiddelen of andere smaakmakers.
Roomsaus, maar op basis van plantaardige sojaroom. Dit bevat nog steeds een aandeel vetten, maar doordat dit plantaardige vetten zijn, zijn dit onverzadigde, dus goede vetten. Met mate te gebruiken.
Basis chili
Goede samenstelling van De Vegetarische Slager
Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.
Kip is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.
Goed van samenstelling van De Vegetarische slager.
Scampi is een magere eiwitbron en past dus perfect in een gezonde levensstijl.
Feta is een halfvette kaassoort. Beperkt te gebruiken.
Vegan kip met goede samenstelling.
Hummus wordt gemaakt van kikkererwten. Dit zijn peulvruchten. Deze bevatten veel vezels, een aandeel koolhydraten, maar zeker ook eiwitten. Het is aangeraden deze ook eens op de menu te zetten.
Falafel wordt gemaakt van kikkererwten. Dit zijn peulvruchten. Deze bevatten veel vezels, een aandeel koolhydraten, maar zeker ook eiwitten. Het is aangeraden deze ook eens op de menu te zetten. Vraag met minimale hoeveelheid saus.
Vraag met minimale hoeveelheid tartaar.
Klassiek: op basis van kippegehakt, tomaat, ajuin, paprika, kruiden, bouillon, en tomatenpuree. Geen verdikkingsmiddelen of andere smaakmakers.
Vegan: met vleesvervanger op basis van peulvruchten, goed van samenstelling.